Banner 468 x 60px

 

25 Haziran 2010 Cuma

zeytinyağlı enginar nasıl yapılır

0 yorum

Besin değeri yüksek bir sebze olan enginar, onlarca çeşit yemeğin hazırlanmasında ana malzeme, ya da katkı malzeme olarak kullanılır. Belli başlı yemek çeşitleri arasında çorbası, etli ve etsiz yemeği, dolması, salatası, püresi, turşusu, köftesi, böreği ve pizzasını sayabiliriz. Bunca çeşit arasından tarifimiz, zeytinyağlı enginarı tariflemektedir. Sultan, zeytinyağlı enginar yemeğini çoğu zaman bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
altı enginar
iki soğan
bir bardak iç bezelye
bir çay bardağı zeytinyağ
iki havuç
iki patates
bir kaşık un
bir çay kaşığı toz şeker
yarım limon
tuz
dereotu

Yapılması
soğan ve enginarları dört parça'ya bölün
havuç ve patatesleri doğrayın.
sos olarak
bir kap içine 3 bardak soğuk su, 1 kaşık un, 1 tatlı kaşığı tuz,
1 çay kaşığı toz şeker koyun, yarım limonu sıkın ve karıştırın.
tencere içine enginarları, havuç, patates ve soğanları dizin
üzerine bezelyeleri serpiştirin
ardından 1 çay bardağı zeytinyağını ve sos'u dökün.
üzerine ısı'ya dayanıklı bir tabak kapatın.
tencere kapağını kapatın.
orta ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
dereotunu serpin, soğutup servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder