9 Haziran 2010 Çarşamba
sosis sote nasıl yapılır
Sosis, mutfaklarımızda hemen hemen bütün yemek çeşitlerinde kullanılır. Çorba, salata, pizza, börek, çörek, makarna, yumurtalı yemekler, krep ve kanapeler sosisin belli başlı kullanım alanlarıdır. Sosisin iki çeşit yemeğini severim, salçalı sosis ve sosis sote. Diğer çeşitler arasından da sosis soslu makarna'ya hayır demem. Bildiğiniz gibi bütün lezzetli yemekler, ön koşul olarak kaliteli malzemelerle yapılır. Sosis sote de öyle, kaliteli sosis ve tereyağ kullanılarak hazırlanan sosis sote'ye kim hayır der. Sultan, sosis sote'yi bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.
Neler Lazım
250 gram soyulmuş sosis
bir kaşık tereyağ
yarım kaşık salça
iki domates
iki sivri biber
iki diş sarımsak
karabiber, kimyon, tuz
Yapılması
sosisleri yıkayın, 3-4 mm. kalınlıkta verev veya halka doğrayın
domatesi soyun küp, biberi halka ve sarımsağı iri doğrayın
yağ içinde sarımsak ve biberi kavurun, üzerine salçayı katın kavurun
ardından domatesi katın kavurun, sosisleri katın, karıştırın
üzerine 1 bardak sıcak su, karabiber, kimyon ve tuz'u katın
tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
ağır ateşte sosisler yumuşayıncaya kadar pişirin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder