Nefis bir salata çoban salatası, sofraların vazgeçilmezi ve mevsiminde yetişen malzemelerle yapılması nefasetine sebeptir. Elbette, çoban salatasında kullanılan malzemeleri her mevsim bulmak mümkün. Sera ortamında yetişen malzemelerle çoban salatası yapmak, ancak salatanın görselini oluşturur. Lezzet ve aromasını yakalamak oldukça güç. Mevsim sebzeleri şu günlerde çoban salatası yapmaya oldukça uygun. Sultan, çoban salatasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.
Neler Lazım
üç domates
bir soğan
iki sivri biber
bir salatalık
maydanoz
karabiber, kırmızı toz biber, zeytinyağı
sirke veya yarım limon
tuz
Yapılması
soğanı piyaz doğrayın, az tuzla ovun, sudan geçirin, süzün ve sıkın
salatalığı soyun, uzunlamasına ikiye bölün, yarım ay doğrayın
domatesleri soyun ve kuşbaşı doğrayın
biberlerin çekirdeklerini çıkartın, halka doğrayın
salata sos'sunun hazırlanması
kaseye 1/2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi,
3 çorba kaşığı zeytinyağını koyun ve karıştırın.
salata kabı içine soğan, domates, salatalık,
sivri biber ve maydanozu katın
ve üzerine sosu gezdirin, karıştırın.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
16 Haziran 2010 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder