Banner 468 x 60px

 

18 Haziran 2010 Cuma

domatesli pilav nasıl yapılır

0 yorum

Pirinç pilavı, içerisine katılan katkı malzemenin ismi ile anılır. Bu pilavın içerisine domates kattığımıza göre, adınında domatesli pirinç pilavı olmamasına bir sebep yok. Diğer pilavlar gibi tarifim, sıradan bir pirinç pilavı. Elbette pilavımın çok özel bir ayrıntısı var. Domatesi rendeler ve doğrudan pirinç içerisine katılırsa, muhtemelen pilavınızın dibinin yanması kaçınılmazdır. Tencereden pilavı alırken her ne kadar dikkat etseniz de, domatesin yanık kokusunu hissedeceksiniz. Onun için en güzeli, domatesi rende ya da rondodan geçirmemektir. Ayrıca; domatesi bir kaşık yağ içinde bir kaç dakika sotelemeniz de başka bir ayrıntı, uzatmaya gerek yok. Sultan, domatesli pirinç pilavını bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
iki bardak pirinç
iki kaşık zeytinyağ
bir kaşık tereyağ
bir domates
tuz

Yapılması
pirinçi yıkayın,
domatesi soyun çekirdeklerini çıkartın,
çok küçük küp doğrayın ve bir kaşık yağ içinde 2 dakika soteleyin.
yağ içinde pirinçi kavurun,
üzerine domates, 3 bardak sıcak su ve tuzu katın.
tuzunu ayarlayın, tencereyi 1 dakika fokurdatın
kapağı kapatın, ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin
15 dakika dinlendirin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder