16 Haziran 2010 Çarşamba
patlıcan musakka yemeği nasıl yapılır
Her güzelin bir kusuru vardır derler. Patlıcan yemekleri dendimi ilk akla gelen, sofrada bol bol ekmek tüketmek gelir. Patlıcan yemeklerinin böyle bir özelliği var. Başınız ekmekle dertte değilse, nefis mi nefis, bir patlıcan yemek klasiğidir patlıcan musakka. Sultan, patlıcan musakka yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.
Neler Lazım
beş patlıcan
200 gram kıyma
iki kaşık zeytinyağ
bir soğan
iki domates
iki sivri biber
iki diş sarımsak
bir kaşık salça
karabiber, kimyon, tuz
maydanoz
kızartma yağı
Yapılması
patlıcanları alacalı soyun, iri kuşbaşı doğrayın
tuzlu suda yarım saat bekletin ve suyunu sıkın ve yağ içinde kızartın
soğanı, biberi, sarımsağı ve domatesi doğrayın
harçın hazırlanması
yağ içinde soğanı kavurun, üzerine sarımsak ve biberi katın kavurun.
ardından kıymayı katın, taneleşinceye kadar kavurun
üzerine salçayı katın kavurun, ardından domates, karabiber,
kimyon ve tuzu katın, karıştırın, tuzunu ayarlayın
harç suyunu çekinceye kadar pişirin
kızarmış patlıcanları tencere'ye alın,
üzerine harçı yayın ve domates ve biber halkalarıyle süsleyin
ve 1.5 bardak sıcak su dökün
ağır ateşte suyunu çekinciye kadar pişirin
ve üzerine maydanoz serpin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder