Sağlıklı ve dengeli beslenmeyi sevenlerin sebzesi, semizotu. Mayhoş tadı ile çorbası, salatası, etli ve etsiz yemeği, kavurması ve haşlamasıyle sofralarımızda hep yeri vardır. Tadı mayhoşta olsa, ekşi bir sebze. Çoğuları gibi ben de ekşiliğini fazla bulurum. Bu nedenle; semizotunu doğradıktan sonra, bol su içerisinde 2 Dakika haşlar ve süzerim. El ile sıktıktan sonra, 2 Su bardağı su kullanarak pişirrim. Hatta ev halkı, bu yöntemimle pişirdiğim semizotu yemeğini daha çok sever. Tarifim normal semizotu pişirmek için hazırlanmıştır. Sultan, etsiz semizotu yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.
Neler Lazım
bir bağ semizotu
bir soğan
yarım çay bardağı zeytinyağ
bir kaşık pirinç
yarım kaşık salça
karabiber, tuz
Yapılması
semizotunu ayıklayın, yıkayın ve doğrayın
soğanı yemeklik doğrayın
yağ içinde soğanı kavurun, salçayı katın kavurun
ardından semizotunu ve pirinçi katın karıştırın
üzerine 1 çay bardağı sıcak su, karabiber ve tuz'u katın
tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
ağır ateşte, semizotu yumuşayıncaya kadar pişirin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
11 Haziran 2010 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder