6 Haziran 2010 Pazar
kabak yemeği
Kabak yemeği sade olarak veya sarımsaklı yoğurt ile tüketilen, bol lifli olması nedeniyle sağlık açısından oldukça yararlı bir yemek. Ayrıca, hazırlaması ve pişme süresi de kısa. Yapmamız gereken, yemekte kulanacağımız kabağın taze olmasını sağlamaktır. Kabak alırken taze olmasına önem vermeliyiz. Satıcı tezgahında fazla bekleyen kabağın suyu kaçar ve diriliği kaybolur. Sararmış, bereli veya yumuşak kabak ile yemek yapılmaz. Kabak yemeği pişirirken, yemeğe verilen su miktarı değişkenlik gösterebilir. Bu da, kabağın taze ya da beklemekten suyu kaçmış olmasındandır. Leziz, suyu ve tanesi birbirine karar kabak yemeği yapmak oldukça kolay. Sultan, kabak yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.
Neler Lazım
yarım kilo kabak
bir soğan
bir buçuk kaşık pirinç
yarım kaşık salça
yarım çay bardağı zeytinyağ
karabiber, kimyon, tuz
iki diş sarımsak
dereotu
Yapılması
kabak, soğan ve sarımsağı doğrayın
yağ içinde soğanı kavurun, sarımsağı katın karıştırın
ardından salçayı katın, kavurun
üzerine kabak, pirinç, 1.5 bardak sıcak su, karabiber, kimyon ve tuzu katın
tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
ağır ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
üzerine dere otu serpin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder