Tavuk ciğeri doğrudan kavurularak ya da yemeği yapılarak pişirilir. Her iki şekilde de pişirilen tavuk ciğeri güzel olur. Çoğu zaman tavuk ciğeri yaparken, sac üzerinde veya teflon tava içerisinde kavurmayı tercih ederim, hafif bir yemek olur. Ciğeri doğrudan kavururken sadece tava iç yüzeyini yağlarım. Ciğeri kavurduktan sonra sadece tuz serperim, başkaca bir malzeme katmam. Bu tarifim, tavuk ciğer sote ile ilgilidir. Sultan tavuk ciğeri sote'yi bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.
Neler Lazım
yarım kilo tavuk ciğeri
bir orta boy Soğan
iki orta boy domates
iki sivri biber
yarım çaybardağı zeytinyağı
karabiber
kimyon
tuz
Yapılması
yağ içinde soğanı kavur
ardından biberleri kavur
ardından domatesleri kavur
ciğeri, karabiberi, kimyonu, tuzu kat
ara sıra karıştırarak
orta ateşte ciğerleri pişir
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
15 Haziran 2010 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder