Menemen'in normali ile sucuklusu arasında lezzet bakımından büyük fark vardır. Her iki menemen çeşiti iyi malzemeler kullanılırsa ve hazırlarken gerekli dikkat gösterilirse, menemen sevmeyenler dahi, lezzetine alkış tutarlar. Menemen her çeşit yağ ile yapılabilir. En güzeli tereyağ ile yapılandır. Kullanılan yumurta taze, domates olgun olmalıdır. Sucuk, baharatlı parmak sucuk olmalıdır. Menemen hazırlarken bir kaç püf noktasına dikkat edilirse, şaheserinizi vermiş olursunuz. Domates menemenin en önemli malzemesi, olgun olmalı. Yani, tam kızarmış, ikiye bölündüğünde çekirdeklerinde yeşil renk ve etli kısmında beyazlık olmamalıdır. Özellikle çekirdek bölgesi yeşil olan domatesler su altına tutulup, çekirdekleri çıkartılmalıdır. Eğer, yeşil renkli çekirdek bölgesi çıkartılmaz ise, büyük ihtimalle menemeniniz ekşi olacaktır. Ekşi menemen de damak zevkinize uymuyacaktır. Kendim domatesi çoğu zaman soymam. Eğer domates olgun ve diri ise, hiç soymam. Çünkü domates kabuğunun altında olan, çok değerli bir besini soyarak atmaya kıyamam. Domatesi küp olarak doğradığınızda, yemek içerisinde kabuğunu zaten görmeyeceksiniz. O zaman, domatesin kabuğunu niye soyayım ki. Sultan, sucuklu menemen'ini bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.
Neler Lazım
dört yumurta
dört domates
50 gram sucuk
iki sivri biber
bir kaşık tereyağ
karabiber, pul biber, tuz
Yapılması
domatesi küp, biberi halka doğrayın
sucuğu halka ya da yarım ay doğrayın
yağ içinde sivri biberi hafif kavurun, üzerine domatesi katın kavurun
ardından 3 yemek kaşığı su, sucuk, karabiber, pul biber ve tuz'u katın
tuzunu ayarlayın, kapağı kapayın, sucuklar yumuşayıncaya kadar pişirin
tava içine dört yuva açın, yumurtaları kırın ve üzerine hafif tuz serpin
kapağı kapayın, ağır ateşte yumurtaların beyazı piştikten sonra servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
8 Haziran 2010 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder