16 Haziran 2010 Çarşamba
mantarlı et sote yemeği nasıl yapılır
Mantar, sofralarımızda yemek ve garnitür olarak yerini alır. Özellikle, beyaz ve kırmızı et kullanılarak hazırlanan yemekleri oldukca lezzetlidir. Mantarların tek başına yemeği yapıldığı gibi, diğer yemeklerin hazırlanmasına eşlik eder. Sultan, mantarlı et sote yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.
Neler Lazım
300 gram kuşbaşı dana eti
400 gram bir paket kültür mantarı
iki kaşık zeytinyağ
yarım limon
kekik, tuz
Yapılması
mantarları doğrayın, limonlu su içinde bekletin
tencere içine eti ve üzerini kapatacak suyu koyun
yumuşayıncaya kadar pişirin
zeytinyağ ile mantarları kendi suyunu salıncaya kadar kavurun
üzerine eti, 1 çay bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı limon suyu katın, karıştırın
kapağı kapayın, ağır ateşte yemeğin suyu buhar olup uçuncaya kadar pişirin
üzerine tuz ve kekik serpin, servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder