Haşlanmış tavuk eti ve suyu ile yaptığım bir kaç çeşit çorbadan biri, şehriyeli tavuk çorbası. Bu tarifte şehriye olarak arpa şehriye kullandım, bazen tel şehriye ile de yaparım. Şehriyeli çorbalar hemen yapılıp tüketilmesi gerekir. Çünkü çorba bekledikçe şehriye şişmeye başlar ve çorba hem lezzettinden, hem de görüntüsünden çok şey kaybeder. Nerde ise, tencere içerisinde kepçe oynamayacak şekilde katılaşır. Bu olumsuzlukların önüne geçmek için, şehriyeyi kavurmak en akıllıca yoldur. Kavrulmuş şehriye ile yapılan çorba ikinci güne de kalsa özelliğini kaybetmiyecektir. Kavurma işlemi bu tarifte olduğu gibi, ya da tava içerisinde şehriyeyi ayrıca kavurmaktır. Sultan, arpa şehriyeli tavuk çorbasını çoğu zaman bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.
Neler Lazım
haşlanmış tavuk but veya tavuk göğsü
iki kaşık zeytinyağ
iki kaşık arpa şehriye
karabiber, tuz
maydanoz, limon
Yapılması
etleri küçük parçalara ayırın
yağ içinde şehriye'yi hafif esmerleşinceye kadar kavurun
üzerine 6 bardak tavuk suyunu koyun ve kaynatın
ardından et, karabiber ve tuz'u katın, tuz'unu ayarlayın
orta ateşte şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin
limon suyu ve maydanoz serpin, servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
26 Haziran 2010 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder