15 Haziran 2010 Salı
fırında patlıcan karnıyarık nasıl yapılır
Kemer Patlıcanı, Pala Patlıcanı, Bostan Patlıcanı 'diğer adı ile Topan veya Tophane patlıcanı' ve birde, mor ve beyaz çizgi desenli alacalı patlıcan vardır, bunlar patlıcan çeşitleridir. Patlıcan taze ve kurutulmuş olarak, fırın ve tencere yemeklerinde çok kullanılır.Tek başına kullanılarak yemekleri yapıldığı gibi, kimi yemeklerde katkı malzeme olarak kullanılır. Patlıcanın çorbası, tavası, salatası, böreği, kebabı, dolması, köftesi, zeytinyağlısı, etli ve etsiz yemekleri, turşusu, reçeli, kebabı yapılır. Tarifim, patlıcan karnıyarık ile ilgilidir. Sultan, patlıcan karnıyarık yemeğini fırında bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.
Neler Lazım
altı patlıcan
250 gram kıyma
bir soğan
üç domates
bir çarliston biber
üç kaşık zeytinyağ
yarım kaşık salça
karabiber, maydanoz, tuz
kızartma yağ
Yapılması
domatesi soyun ve küp doğrayın, soğanı biberi yemeklik doğrayın
patlıcanları alacalı soyun, orta yerinden derince boylu boyunca yarın
ve tuzlu su içinde yarım saat dinlendirin
sudan çıkarın, kurulayın ve yağ içinde kızartın
iç harçın hazırlanması
yağ içinde soğanı kavurun, üzerine biberi koyun kavurun
ardından kıymayı katın, taneleşinceye kadar kavurun
üzerine domates, karabiber ve tuz'u katın
tuzu ayarlayın. ağır ateşte domatesin suyu buhar olup uçuncaya kadar pişirin
ve kıyılmış maydanozu katın karıştırın
tepsi içine patlıcanları dizin, karınlarını açın az tuz serpin
içine alabildiği kadar harç koyun
üzerlerine birer dilim domates ve biber koyun
1 bardak sıcak su içine yarım kaşık salçayı koyun karıştırın
ve patlıcanların üzerinde gezdirin
tepsiyi önceden 200° derece'ye ısıtılmış fırının orta rafına sürün
ve biberler kavruluncaya kadar pişirin
isterseniz iki diş iri doğranmış sarımsağı harç içerisine biberle birlikte katabilirsiniz.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder