Banner 468 x 60px

 

2 Mayıs 2007 Çarşamba

Fındıklı Parça Çikolatalı Pastane Keki

0 yorum
Pastane Keki

GÜLSÜM TEYZE'DEN ŞİFON KEK TARİFİ...
Eğer sizde benim gibi pastanelerde bütün olarak satılan keklerin lezzetini ve dokusunu beğeniyor, evde kendiniz yapmak istiyorsanız, işte size tarif...
Üstelik sadece pastane keki değil, aynı zamanda şifon kek de yapmış oluyorsunuz bu tarifle :)
Kekin tarifi daha önce
Hamsili Pilav ve Fırın Sütlaç'ını yayınladığım Gülsüm Teyze'den.
Gülsüm Teyze daha öncede yazdığım gibi uzun yıllar kendi pastanesini işletmiş ve aynı zamanda pasta ustası. Ben bu kekin tarifini defterime not almış ancak henüz malzemelerin hepsini alamamıştım.
Kendisi sağolsun hafta sonu iki tane yapıp göndermiş, biz birini hemen tükettik, diğerini fotoğraf çekilene kadar bile zor bekledik :)
Tadını artık siz tahmin edin...

Malzemeler
  • 5 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1,5 Su Bardağı Un
  • 1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
  • 1 Ceviz Büyüklüğünde Ovaleks (*)
  • 1 Çay Bardağı Acıbadem Fındığı (*)
  • 1 Çay Bardağı Su
  • 1 Çay Bardağı (iri iri kırılmış) Bitter Çikolata

Yapılışı

  • Şeker ve yumurtalar krema gibi oluncaya kadar iyice çırpılır.
  • Diğer malzemeler de teker teker eklenerek yavaşça karıştırılır.
  • Kalıp, yağlanıp, unlandıktan sonra bir avuç kadar file fındık serpilir.
  • 100-110 derecede ön ısıtma yapılmış fırında batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirilir.

- (*) Ovaleks pasta ustalarının kullandığı, benim henüz yeni duyduğum bir malzeme. Kekin daha elastiki ve süngerimsi olmasını sağlıyor.

- (*) Acıbadem Fındığı ise bildiğimiz fındık içinin, robotta un haline gelinceye kadar çekilmesi ile oluşuyor.

NOT : Gülsüm Teyze; kendi pastanesinde ve hatta tüm pastanelerde kekin serin fırında (100 derece) piştiğini söylüyor. Ben Gülsüm teyze'nin tarifini değil, klasik pandispanya tarifimi bu şekilde yaptım ama hiç kabarmadı ve sert oldu.
Sizde eğer farklı bir tarif kullanacaksanız ve ovaleks kullanmayacaksanız, bu ısıda pişirmemenizi öneririm.

0 yorum:

Yorum Gönder