BİR PİKNİK ÇOK TARİF...
Daha önce sizlere resimlerini yayınlamıştım, NGBB Botanik Park'ın. O günden sonrada bir daha gidememiştik, hafta sonu gitmenin mümkün olmadığınıda gidipte kapıdan dönen arkadaşlarımız sayesinde öğrendik. Ama arkadaşlar dün akşam o zaman bizde hafta içi gidelim deyince, hemen tamam dedik, iş çıkışı bir akşam üstü pikniği fikri kulağa çok hoş geliyordu.
Piknik çok kısa sürecek olmasına rağmen Gülsüm Teyze, bize harika şeyler hazırlamıştı. Sizlere Gülsüm Teyzenin, eskiden pastane sahibi olduğunu ve inanılmaz güzel şeyler yaptığından bahsetmiş, Kek, Sütlaç ve Hamsili Pilavını yayınlamıştım. Her karşılaşmamızda kendisinden süper püf noktaları, tarifler ve adını ilk kez duyduğum malzemeler öğreniyorum.
Bu arada size mutlaka söylemem gereken şey (gitmeyi düşünenlere) Botanik Park saat 19:00'da kapanıyor !..
Bizim piknik keyfimiz sadece yarım saat sürdü, masamızı toplayıp kalkmak zorunda kaldık, bizde hızımızı alamayıp Çamlıca tepesine çıktık ama piknik keyfimiz yarım kaldı. Bilginize...
1 Kg Un
500 Gr. Margarin (Bulabilirseniz Biskin Yağ)
500 Gr. Şeker
1 Kabartama Tozu
Yapılışı
Tüm malzemeler ile kulak memesinden biraz sert olacak bir hamur yapıyoruz, 1 cm. kalınlığında açıp, önce şeritler halinde, sonrada şeritleri verev kareler şeklinde keserek kızartmadan beyaz kalacak şeklide pişiriyoruz.
Uzun zamandır blogcu arkadaşlarımda dolaşıp, mini pastane pizzası tarifi arıyordum, bir denemem başarısız oldu, ama iki ayrı tarif daha bulup, defterime eklemiş ancak henüz yapamamıştım. Bu pizzaları yiyince işte tamam dedim bu !.. Aramaya son...Şiddetle tavsiye ederim...
Malzemeler
1 Kg Un
200 Gr. Sıvı Yağ
1 Paket Maya
1 Yemek Kaşığı Tuz
1 Yemek Kaşığı Şeker
Su
Yapılışı
Malzemeler ile oldukça yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Hamuru yaklaşık iki katı olacak şekilde mayalandırıyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, hafifçe yassıltıyor ve ortasına parmakla çukur yapıyoruz. Bir süre daha tepside kabarması için bekletiyoruz. Sonra kenarlarına yumurta sarısı, ortasınada istediğiniz iç malzemeyi (bizim pizzalar, kıymalı, sosisli ve zeytinli idi) koyup, 180-190 derece fırında pişiriyoruz.
Resimdekiler benim sıkça yaptığım Mahlepli Kurabiye. Tesadüf salı akşamı yine yapmıştım, onlarda pikniğe katılmış oldular. Gülsüm Teyze benim kurabiyemi çok beğendi, bende öğretmenden tam not almış öğrenci gibi sevindim. Aşağıdaki tarif ise onun Kandil Simidi tarifi...
Malzemeler
1 Kg. Un
500 Gr. Margarin
100 Gr. Sıvı Yağ
3 Yumurta
1 Yemek Kaşığı Tuz
1 Yemek Kaşığı Şeker
1 Yemek Kaşığı Mahlep
1 Paket Maya
Yapılışı
Malzemeler ile hamuru yoğurup, 15 dk. dinlendiriyoruz. sonra istediğimiz şekli verebiliriz.
0 yorum:
Yorum Gönder