KİLİS'TEN ANASONLU KURABİYE...
Kilis mutfağından anason sevenler için çok lezzetli bir kurabiye. Kilis'te anasona "mayana" deniyormuş, bu yüzden kurabiyeninde orjinal adı Mayanalı Kahke.
Tarifi; Filiz Yengenin annesi sevgili Emine Teyze'den, ilk yaptığında hepimiz çok severek yemiş ama ölçülerini göz kararı yaptığı için tarifini alamamıştık. Sağolsun kendisi Kilis'e dönmeden bir kez daha ölçüleri alarak yapmış, benimde yöresel tariflerim arasına bir lezzetli kurabiye daha katılmış oldu.
Malzemeler
- 1 Su Bardağı Anason
- 1 Su Bardağı Susam
- 8 Su Bardağı Un
- 1 Su Bardağı Süt
- 1 Su Bardağı Şeker
- 2,5 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1/2 Çay Kaşığı Tuz
Yapılışı
- Anasonu, robotta çekerek, ufaltın.
- Susamı, teflon tavada hafif rengi dönünceye kadar kavurun.
- Tüm malzemeleri karıştırıp, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
- Minik halka şekli vererek 180 derece ısınmış fırında 25-30 dk. üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.
NOT: Bu malzemeler ile oldukça fazla kurabiye çıkıyor, siz isterseniz ölçüleri yarı yarıya azaltarak deneyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder