KİLİS MUTFAĞINDAN NEFİS BİR PATLICAN YEMEĞİ...
Kilis Tava yazısında bahsettiğim üçlemenin sonuncusu; Patlıcan Bastırma...
Patlıcan ve sarımsak ile aranız iyi ise benim gibi, son derece severek yiyeceğiniz bir yemek.
Görüntüsünün tersine, çok hafif bir tadı var, tam bir yaz yemeği. Yanında şöyle bembeyaz bir pilav vede karpuz, Mmm. mis..
Bu arada karpuz demişken, sevgili Tijen'in başlattığı "Hadi Çıksın Oyunu" na (hala devam ediyorsa tabi, ben okuyalı epey oldu) ben karpuz ile katılmak istedim. Marketlerde var ama ben gerçek, kıpkırmızı, tatlı yaz karpuzundan bahsediyorum. Çıksın Artık !...
Malzemeler
- 1/2 Kg. Patlıcan
- 1/2 Kg. Koyun Eti
- 1/2 Su Bardağı Nohut
- 2 Adet Domates
- 3 Adet Yeşil veya Kırmızı Biber
- 1 Baş Sarımsak (8-9 Diş)
- 1 Adet Soğan
- 2 Adet Limonun Suyu veya 1 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
- 1/2 Çay Bardağı Zeytinyağ
- Nane - Tuz
Yapılışı
- Öncelikle, kuşbaşı doğranmış etleri ve nohutu bir tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyin, arada suyunu kontrol ederek ve üzerinde biriken köpükleri alarak kaynatın.
- Et ve nohut pişerken, kabuğunu alaca şekilde soyduğunuz patlıcanları, kabuğu soyulmuş domatesleri, biberleri ve sarımsağın yarısını küçük küçük doğrayın.
- Doğradığınız sebzeleri, pişmiş olan et ve nohuta ekleyin. Kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Sebzeler de pişince, limon suyunu ve sarımsakların geri kalanını ezerek ekleyin.
- Son olarak bir tavada kızdırdığınız ve nane serptiğiniz zeytinyağını yemeğin üzerine dökün.
0 yorum:
Yorum Gönder