Banner 468 x 60px

 

18 Mayıs 2007 Cuma

Cevizli Çıkın Kurabiye

0 yorum
Cevizli Bohça kurabiye

MAYIS ETKİNLİĞİ... YAŞASIN !!... KURABİYE...
Blog dünyasındaki ikinci ayımda etkinlik konusunun kurabiye olması beni çok sevindirdi.
Çünkü daha önce bir çok yazımda da bahsettiğim üzere, ben yemek yapmaktan çok hoşlanmıyorum.
Ama söz konusu kurabiye, kek ve pasta yapmaya gelince neredeyse bütün gün mutfakta kalabilirim, hemde hiç sıkılmadan.
Etkinlik konusu açıklandığı günden beri acaba nasıl bir kurabiye yapsam diye düşünüyordum, sonunda uzun zamandır yapmak istediğim, Sofra dergisindeki "Fıstıklı Çıkın" ları yapmaya karar verdim. Bu kurabiyenin şeklini çok beğendiğim için, herhangi bir sürpriz ile karşılaşmayayım diye, daha önce bildiğimiz poğaça hamuru ile deneyip,
Bohça Poğaça da yapmıştım.
Etkinlik konusu için bir kez daha ev sahibi
Yemek Şenliği / Hülya Şenlik Işık'a çok teşekkür ediyor ve kolaylıklar diliyorum.

Malzemeler
  • 2 Adet Yumurta
  • 2 Paket (400 gr.) Buğday Nişastası
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 2 Su Bardağı Un
  • 1 Paket (250 gr.) Margarin
  • 1 Paket Vanilya
  • 1/2 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Çay Kaşığı Kakao
  • 1 Çay Bardağı (iri çekilmiş) Ceviz
  • 1/2 Çay Kaşığı Tarçın
  • 1/2 Çay Kaşığı Toz Şeker

Yapılışı

  • Öncelikle tüm toz malzemeleri eleyip, yumurta ve oda sıcaklığındaki margarin ile kulak memesi kıvamında yumuşakça bir hamur hazırlayın. (Un miktarını siz ayarlayabilirsiniz, çünkü tarifte 1 su bardağı diyordu, benim hamurum 2 su bardağı un ile ancak toparlandı)
  • Hamurdan limon büyüklüğünde bir parça ayırıp, 1 çay kaşığı kadar kakao ile karıştırın. (Kurdelesi için)
  • Beyaz hamurdan cevizden biraz daha irice parçalar koparıp, içli köfte yapar gibi içini oyun.
  • İçine biraz tarçın ve toz şeker ile karıştırdığınız cevizli harç koyup, ağzını bohça gibi büzün.
  • Kakaolu hamur ile minik çubuklar yapıp, kurabiyenin büzdüğünüz ağız kısmına kurdele şekli verin.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında, 20-25 dk. üzerini çok kızartmadan pişirin.

Cevizli Bohça kurabiye

Kurabiyeler, un kurabiyesi tadında ve ağızda dağılan bir kıvamda idi, lezzetini kesinlikle tavsiye ederim, mükemmel oldu. Tek üzüldüğüm pişmeden önce muhteşem görünüyorlardı, pişince biraz yayıldıkları için görüntüleri farklılaştı. Ama ben bu şekli o kadar sevdimki, en kısa zamanda pişince görüntüsü değişmeyecek bir kurabiye tarifi bulup, tekrar yapacağım.

0 yorum:

Yorum Gönder