Banner 468 x 60px

 

11 Mayıs 2007 Cuma

Çoban Kebabı

0 yorum
Çoban Kavurma

ET İLE SEBZENİN MÜTHİŞ BULUŞMASI...
Geçtiğimiz hafta sonu ailenin tüm üyeleri birarada idik, müthiş bir performans ile yedik içtik, deyim yerinde ise patladık :)
Hünerli Bayanlar'dan Filiz yenge döktürmüştü her zamanki gibi, Çoban Kebabı,
Firikli Pilav ve Künefe muhteşemdi. Hepsini sırayla yayınlayacağım. Önce yapımı oldukça basit ama lezzeti çok güzel olan Çoban Kebabına buyrun...

Malzemeler
  • 1/2 Kg Kuzu Eti
  • 1/2 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Tatlı Kaşığı Kekik
  • Tuz
  • 3 Adet Orta Boy Kuru Soğan
  • 2 Diş Sarımsak
  • 3 Adet Domates
  • 4 Adet Sivri Biber
  • 3 Adet Orta Boy Patates

Yapılışı

  • Etleri salçalar ve baharatlar ile karıştırıp, bir gün buzdolabında bekletin.
  • Domates, patates, sivri biber ve sarımsakları irice doğrayın.
  • Soğanları kalın halkalar şeklinde doğrayın.
  • Etleri, sebzeleri ve soğanları iyice karıştırıp, tepsiye yayın, üzerine yarım su bardağı sıvı yağ gezdirin.
  • 180 derece ısıtılmış fırında etler pişene kadar fırınlıyoruz.
  • Son 5 dk. fırının sadece ızgarasını kullanarak, hafifçe üstlerinin kızarmasını sağlayın.

0 yorum:

Yorum Gönder