Banner 468 x 60px

 

20 Mayıs 2007 Pazar

Muzlu Pudingli Kurabiye

0 yorum
Muzlu Kurabiye

ETKİNLİK KURABİYE YE #22... BİR TARİF DAHA...
Kurabiye yapmayı zaten çok seviyorum, etkinlik konusu olunca daha bir hevesli oldum. Etkinlikteki kurabiyelerin hangisine bakacağımı, hangisini not alacağımı şaşırdım.
Etkinlik sayesinde yepyeni tariflerin yanısıra, tanımadığım bir çok blogu da öğrenmiş oldum, sanırım en büyük faydası da bu oldu.
Kurabiye'nin tarifini, sitesini çok beğendiğim, sevgili
Ebru'dan aldım, o çileklisini yapmıştı, ben muzlu denedim. Herkes tarafından çok beğenildi, hiç olumsuz eleştiri almadı, bu demek oluyorki, sırada kakaolu, fındıklı, bademli, hindistan cevizli olanları var.
Puding çeşitleri arttıkça kurabiyenin çeşitleride artacak demektir. Kurabiyenin ortasına çukurlar yapmıştım, piştikten sonra çikolata sos dökmek için, ama kabarıpta, çukurlar kaybolunca, bende Dr.Oetker'in dekor şekerinden (Tarçınlı olanından) serptim.

Malzemeler
  • 1 Paket Muzlu Puding (Dr.Oetker)
  • 1 Paket (250 Gr.) Margarin veya Tereyağ
  • 4 Tatlı Kaşığı Pudra Şekeri
  • Un (yaklaşık 3 su bardağı)

Yapılışı
  • Tüm malzemeler ile (puding toz halinde olacak) unu azar azar ekleyerek yumuşakça bir hamur yapın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. (Çok bastırmayın, zaten bir miktar yayılıyorlar)
  • Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında üzerlerini kızartmadan, yaklaşık 20-25 dk. pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder