Banner 468 x 60px

 

3 Mayıs 2007 Perşembe

Müceddere

0 yorum
Müceddere

KİLİS MUTFAĞINDAN YEŞİL MERCİMEKLİ PİLAV...
Sevgili Nagehan annemin çok güzel yaptığı, Kilis usulü mercimekli bulgur pilavı.
Biz genellikle bu pilavı yanında ayran ve kornişon turşu ile ana yemek olarak yiyoruz.
Çok doyurucu ve içindeki mercimek nedeniyle de çok besleyici.
Izgara et, köfte ve tavuk yanında garnitür olarak da hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler
  • 1 Su Bardağı Yeşil Mercimek
  • 1 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  • 2 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber
  • 3 Su Bardağı Su
  • Tuz

Yapılışı

  • Mercimeği üç su bardağı su ile pişirin. Piştikten sonra, mercimeği ezmeden, bulguru, salçayı, toz biberi ve tuzu ekleyin. Bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Bir tavada sıvıyağı kızdırın.
  • Yağın üzerine bir tatlı kaşığı toz biber serpip, pilavın üzerine dökün ve karıştırın. 10-15 dk. dinlendirip ılık servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder