USTALARA KEK :)
Başlığı okuyunca, bu kekin kek yapmakta usta olan bir grup bayana yapıldığını düşündüyseniz, yanıldınız... :)
Annemin evinde hafta sonu tadilat vardı, bende geleceğim, belki bir yardımım dokunur deyince, annem; "Sen ustalara bir kek yapsan, çayla birlikte ikram ederiz, bana en büyük yardımın bu olur" dedi.
Bende ustalar için, bu keki ve Mahlepli Tuzlu Kurabiye yaptım.
Daha önce yaptığım Çok Çikolatalı Kek'e göre çok daha hafif oldu ve artık keklerimde; yumurta, şeker,süt, yağ ve un oranları sabitlendi :)
Sadece ilave malzemeler sürekli değişiyor. Bu seferde içine, fındıklı sütlü çikolata parçaları ve ceviz ile fındık ekledim.
Herkesin bildiği ve klasik bir kek olmasına rağmen blogumda mermer desenli kek yer almasını istediğim için yayınlamak istedim.
Malzemeler
- 4 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı Şeker
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Su Bardağı Süt
- 3 Su Bardağı Un
- 1 Çay Bardağı (İri Çekilmiş) Ceviz
- 1 Çay Bardağı (İnce Çekilmiş) Fındık
- 80 Gr. (1 paket) Bütün Fındıklı Sütlü Çikolata
- 1 Limon Kabuğu Rendesi
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
Yapılışı
- Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
- Sırayla sıvı yağı ve sütü ilave edin, çırpmaya devam edin.
- Ayrı bir kasede unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyin. Cevizi, fındığı ve iri iri parçaladığınız çikolataları ekleyin.
- Sıvı karışımı, toz karışıma ekleyip çırpma teli ile karıştırın.
- Karışımdan 3-4 kaşık kadar ayırıp, 1 tatlı kaşığı kakao ve biraz süt ilave edin.
- Beyaz karışımı, katı yağ ile yağlayıp, unladığınız kalıba dökün.
- Kakaolu karışımı, beyaz karışım üzerine kaşıkla gezdirin ve bir bıçak ile hafifçe karıştırın.
- 180 derecede ön ısıtma yapılmış fırında, yaklaşık 40-45 dk. (batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar) pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder