Banner 468 x 60px

 

14 Mayıs 2007 Pazartesi

Kilis Tava

0 yorum
Kilis Tava



TEPSİ KÖFTESİ SEVENLER İÇİN...

Kilis mutfağından lezzetlere devam... Bu hafta sizlerle üç tane daha Kilis yemeği paylaşacağım. Sırasıyla Kilis Tava,
Sarımsak Aşı ve Bastırma.

Ailenin Hünerli bayanları sağ olsun beni kırmayıp blog için bütün marifetlerini sergiliyorlar, biraz işin kolayına kaçıyor gibi görünebilirim ama inanın değil :) çünkü blog yapma fikrim, zaten ailenin birbirinden hünerli bayanlarının tariflerini sizlerle paylaşmak için oluşmuştu.

Kilis Tava, memleketi Kilis'te evde hazırlanıp, fırınlara verilerek pişirtilen bir yemek...

İstanbul'da ne kadar özenle hazırlanırsa hazırlansın, Kilis'te yapılanın yerini tutmadığını söylüyorlar. Buda benden size bir dip not.



Malzemeler



  • 500 Gr. (Orta Yağlı) Kıyma


  • 1 Adet (iri) Kuru Soğan


  • 3 Adet Yeşil veya 2 Adet Kırmızı Biber


  • 2 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber


  • 1/2 Çay Kaşığı Karabiber


  • 1 Çay Kaşığı Tuz


  • 2-3 Yemek Kaşığı Zeytinyağ


  • 1 Adet (minik) Kuru Soğan, 1 Adet (minik) Domates ve 2-3 Adet Sivri Biber (üzeri için)


Yapılışı



  • Soğanı ve biberleri rondoda iyice çekin. Elinizle iyice sıkarak suyunu süzün.


  • Soğan biber karışımı, kıyma, zeytinyağ, tuz, karabiber ve toz biberi birlikte iyice yoğurun.


  • Karışımı, fırın tepsisine bir parmak kalınlığında bastırarak yayın.


  • Üzerine; irice doğranmış domates, sivri biber ve halka şeklinde doğranmış soğan serpin.


  • Önceden ısınmış fırında, 180-190 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder