Banner 468 x 60px

 

9 Ekim 2010 Cumartesi

yumurtalı ekmek nasıl yapılır

0 yorum
Mutfağa girdiğimde en tedirgin olduğum konu, kızartma yapmaktır. Çünkü, kızartma yapmak çok dikkat gerektirir. Malzemeyi kızartmak için, yağın belli bir ısıda olması gerekiyor. Bu da malzemeden malzemeye göre değişiyor. Eğer bu inceliği dikkate almazsanız kızartmanız renginden, tadından çok şey kaybeder. Daha doğrusu, sağlığımızdan da çok şey kaybederiz. Konu uzun ve derin, en iyisi meseleye dönelim. Yumurtalı ekmek kızartmak için; taze, bayat ekmek dilimleri ve yağ çeşiti fark etmez. Yağ miktarı, ekmeğin bir yüzünü kızartacak ve tavayı örtecek miktarda olmalıdır. Çırpılmış yumurta içerisine ekmek dilimleri sünger gibi bastırılmamalıdır. Bilirsiniz baharatlar kızgın yağ içinde çabucak yanar. Gerek duyarsanız, baharatı ekmeği kızarttıktan sonra kullanın. Bir yumurta iki dilim ekmeğin yüzeyini örtecek miktardadır. Karışıma süt ve tuz katılabilir, tabi ki isterseniz. Yumurtalı ekmeğinizi kızartırken baştan sona, ocağınızı en düşük ısı ayarında tutun. Sultan, yumurtalı ekmeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
bir yumurta
iki dilim ekmek
bir kaşık tereyağ
bir kaşık zeytinyağ
tuz

Yapılması
yumurtayı az tuz ile çırpın
yağı tava içinde köpürene kadar ısıtın
ekmek dilimlerinin her iki yüzeyini bastırmadan yumurtaya bulayın
ve tava içerisine alın
ağır ateşte ekmek dilimlerinin her iki yüzeyini kızartın.
ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder