Tavuk incikle tencere yemekleri, fırın yemekleri ve ızgara yapılır. Yemeklerin hazırlanmasında incik ana malzeme olarak kullanılır. Katkı malzeme olarak domates, soğan, mantar, havuç, biber kullanılır. Tatlandırıcı olarak sarımsak, maydanoz, karabiber, kimyon gibi baharatlar kullanılır. Tencere yemeklerinde incik tek başına haşlanır veya katkı malzemelerle birlikte sulu yemeği yapılır. Fırında ise, incik tepsi ya da fırın poşeti kullanılarak pişirilir. Yemeklerin hazırlanmasında incik derisinin kullanılması tamamen tercihe bağlıdır. Derisi ile kullanılan incik, yapılan yemeğin lezzetini artıracağını unutmamak gerekir. Sultan, fırında tavuk incik yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.
Neler Lazım
altı tavuk incik
üç orta boy soğan
üç domates
iki patates
üç sivri biber
üç diş sarımsak
iki kaşık zeytinyağ
yarım kaşık salça
karabiber, kimyon, kekik, tuz
Yapılması
incikleri yıkayın, süzün.
soğan ve sarımsakları soyun, bütün bırakın
patatesleri soyun, üçerli elma dilimi olarak bölün, domatesi küp doğrayın
sos'un hazırlanması
kap içine salça, karabiber, kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz,
1 Su bardağı kaynar su katın ve karıştırın.
tepsi içine incikleri dizin, aralarına patates dilimleri, soğanları, sarımsakları koyun
sos'u üzerine dökün. ardından domatesi serpiştirin ve 2 kaşık zeytinyağını gezdirin
tepsi üzerini alüminyum folyo ile kapatın,
ve önceden 200°C ‘ye ısıtılmış fırının orta rafına sürün
90 dakika pişirin ve süre bitiminde tepsiden folyoyu kaldırın
ve 3 adet sivri biberi tepsiye dizin
tepsiyi 30 dakika süre ile tekrar fırında tutun
süre bitiminde üzerine kekik serpin ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
4 Ekim 2010 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder