Havuç sofralarımıza çorba, salata, kızartma, dolma, zeytinyağlı yemek, köfte, turşu, mücver, cacık, marmelat, reçel, helva, çeşitli tatlı, ekmek, kek ve garnitür olarak gelir. Yemekler arasında havuç katkılı fazlasıyle yemek çeşiti vardır. Çoğu yemekte havuç kullanılır. Bu nedenle, havuçu kendim derin dondurucuda şu şekilde saklarım. İhtiyacım ölçüsündeki havuçları uygun büyükükte doğrarım. Parçaları kaynar su içerisinde 2 dakika şok haşlarım ve soğuk sudan geçirdikten sonra, tek seferde kullanacağım ölçüde poşetler, derin dondurucuda saklarım. Sultan, bazen sade havuç salatasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin
Neler Lazım
üç havuç
üç kaşık zeytinyağ
yarım limon
karabiber, tuz
Yapılması
havuçları soyun ve rendeleyin
kase içinde limon suyu, zeytinyağı ve karabiberi karıştırın
karıştırma kabı içinde rendelenmiş havuçlara tuz serpin, karıştırın
üzerine hazırladığınız sosu gezdirin, karıştırın
ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
29 Ekim 2010 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder