Banner 468 x 60px

 

10 Ekim 2010 Pazar

fırında makarna nasıl yapılır

0 yorum
Fırında makarna yapmak için seçenek bol, yeter ki karar verin. Fırında makarnanın patlıcanlı, kıymalı, domatesli, karışık peynirli, ıspanaklı, tavuklu, beşamel soslu, sucuklu, mantarlı, ton balıklı, taze soğanlı, patatesli, etli, sosisli, bezelyeli, karışık sebzeli ve daha saymak istemediğim sayıda çeşiti yapılır. Bu tariflerde kullanılan malzemeler farklı olsada, makarnanın yemeğe dönüşümü için yapılan işlem aynı. Öncelikli olarak makarnayı haşlamak gerekiyor. Makarnanın özel fırın makarnası olması şart değil, küçük boyutta olmayan dilediğiniz makarnayı kullanabilirsiniz. Hatta buna erişte de dahil. Sultan, bu kadar seçenek içerisinde beşamel soslu fırında makarnayı bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
yarım paket fırın makarna
bir kaşık tereyağ
iki kaşık un
bir yumurta
200 gram kaşar peynir
üç bardak süt
tuz

Yapılması
makarnayı tuzlu suda haşlayın, peyniri rendeleyin
yumurtayı çırpın ve peynirin yarısı ile karıştırın
beşamel sos'un hazırlanması
yağ içinde un'u kokusu çıkıncaya kadar kavurun
üzerine 3 bardak sütü, azar azar un'a yedirerek dökün ve sürekli karıştırın
sütün bitiminde ağır ateşte yine karıştırarak karışımı göz göz oluncaya kadar pişirin
ve 1 tatlı kaşığı tuz katın, tuzunu ayarlayın
makarnayı beşamel sos ile karıştırın,
üzerine yumurtalı peynir karışımını katın, karıştırın
makarnayı yağlanmış borcam 22x22 tepsiye yayın, üzerine kalan peyniri serpin
önceden 200°C ısıtılmış fırının orta rafına sürün
üstü kızarıncaya kadar pişirin ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder