Hamsi iki yöntemle kızartılır. İlki; temizlenen hamsiler kılçığı çıkartılarak fileto veya bütün ve kılçıklı olarak tavada yağ içerisinde kızartılır. İkinci yöntem ise, hamsiyi özel tavası içerisinde çok az yağ ile kızartmaktır. Bu da şöyle olur; hamsi kapaklı özel tavası içerisine dizilerek, iki kaşık yağ ile çok düşük ısıda bir yüzeyi kızartılır. Sonra, tavanın kapağı yardımı ile hamsiler ters çevrilir ve diğer yüzeyi kızartılır. Hangi yöntemi tercih edeceğiniz damak zevkinize kalmış bir şey. Sultan, arada bir hamsileri bu tarifle kızartır.
Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
bir kilo hamsi
bir bardak mısır unu
bir çay bardağı un
bir çay bardağı sıvıyağ
tuz
Yapılması
balıkları temizleyin, yıkayın ve süzün
ardından üzerine tuz serpin, karıştırın
bir poşet içine un ve mısır ununu koyun ve karıştırın
yeterli miktarda balıkları poşet içine alın
ve poşeti sallayarak balıkları unlayın
kızgın yağ içinde unlanmış balıkları
çıtır veya az pişmiş olarak alt üst ederek kızartın
ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
12 Ekim 2010 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder