Pırasa kış sebzesi olsada, yılın diğer aylarında büyük marketlerde bulunabiliyor. Ayrıca gıdaların saklama koşularına uyularak, derin dondurucuda saklanabiliyor. Kendim yaz mevsimi için, 600 gr. paketler haline her yıl, 2 paket derin dondurucuda muhafaza ederim. Kar yadıktan sonra ki yapılan pırasanın yemeği, bir başka güzeldir. Pırasanın nesi olmaz ki, çorbası, etli etsiz yemeği, dolması, böreği, mücveri, güveçi, musakkası, köftesi, pilakisi, keki, yumurtalısı, keşkeği, gözlemesi say say bitmez. Sultan, pırasanın zeytinyağlısını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
bir kilo pırasa
bir büyük soğan
bir çay bardağı zeytinyağ
bir iri havuç
iki kaşık pirinç
bir kaşık salça
yarım limon
bir çay kaşığı toz şeker
iki bardak su
tuz
Yapılması
yağ içinde soğanı kavurun
ardından havuçları kavurun
salçayı katın kavurun
pırasaları katın karıştırın
tencere kapağını kapatın
10 dakika pırasalar kendi suyu ile pişsin
sonra kapağı açın, 2 bardak su, şeker, pirinç ve yarım limon suyunu katın
tuzunu ayarlayın ve kapağı kapayın
ağır ateşte pırasa ve havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin
ve sıcak soğuk, gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
22 Ekim 2010 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder