Banner 468 x 60px

 

8 Ekim 2010 Cuma

Kıymalı Bezelye Yemeği

0 yorum
Yağmurluuuu , şimşekliiii , kasvetliiiii, soğuuuuk bir İstanbul gününden sıcacık merhabalaaaar :)))

Ne yayınlasam ,ne yayınlasam diye düşünürken bu havada sıcak sıcak bir bezelye yemeği iyi gider diye düşündüm:))) Siz de yanına tane tane bir pirinç pilavı yapın ...ohhhh nefisss:))) Düşünürken bile içim ısınıyor sanki:)))

Bu yaz bezelye va barbunyaları Emre'mle beraber ayıkladık :))) Bu kadar keyif alıp ,eğleneceğimizi biri bana söylese inanmazdım sanırım:)))


Anneciğim yardım edebilirmiyim? ...evetttt

2 tane ayıkladıktan sonra;

Anneciğimm misket oynayalım mı? .... oynayalım yavrum
Anneciğim peki şimdi basketbola ne dersin? ... woow süper bir fikir:)))
Hadi anne bu kabuklar kayık olsun mahsuscuktan yüzdürelim :))) ... yüzdürelim canım ,hatta bezelyeler yolcu olsun :))))

Anne varyaaa sen çok iyi bi annesinnnn:)))) ...muck muck muck:))
vs. vs. o kadar çok oyun oynadık ki yavrumla 20 kiloyu ayıklarken Emre keyiften ,bense yorgunluktan helak olmuştum diyebilirim:)))) Ara ara bezelyeleri buzlukta görünce anne ne güzel eğlenmiştik deyip sırıtıyor:)))))

Herkese mutlu mutlu, bol gülücüklü hafta sonları dilerimmmm...

Buyurun tarifimize,






KIYMALI BEZELYE YEMEĞİ

MALZEMELER:

½ Kilo ayıklanmış bezelye

1 adet minik kuru soğan

1 adet havuç

1 adet patates

150 gr. Yağsız dana kıyma

3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1,5 yemek kaşığı salça

1 diş sarımsak

Tuz

Karabiber, pulbiber

Sıcak su



YAPILIŞI:

Geniş bir tencere de soğanı ve kıymayı yağda kavuruyoruz.

Salçayı ilave edip 1 su bardağı kadar sıcak su ilave edip karıştırıyoruz.

Tuzumuzu, rendelenmiş sarımsağı,baharatları ilave edip tekrar karıştıryoruz.

Patatesin ve havucun kabuklarını soyup küp küp doğrayıp tencereye ilave ediyoruz.

Son olarak bezelyeleri ilave edip sıcak su ekleyip (sık sık suyunu kontrol edip) karıştırıp, pişmeye bırakıyoruz.



AFİYET , BAL OLSUN…

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER





0 yorum:

Yorum Gönder