KİŞİYE ÖZEL SALATA :)
Öncelikle küçük bir ekleme notu;
“Işık’s Baby Shower Day” in hazırlıklarını anlattığım yazıda; “çalışmalarımın tümünü size toplu halde gösteremediğim için çok üzgünüm demiştim” ya… Artık değilim :)
Burçin Bey ve Işık Hanım şahane fotoğraflar gönderdiler bana, hemen ekledim, bakmak isterseniz; “Baby Shower Partisi” yazısına buyurun efendim :)
Gelelim patates salatasına…
Tamamen doğaçlama bir tarif, tarif demek bile ne kadar doğru bilemiyorum, uyduruk bir şey :)
Eşime patates salatası yaparken kendime mutlaka ayrı yaparım, onunki sadece patates, yağ, limon ve maydanozdan oluşurken benimki “her şeyli” olur :)
Mutlaka soğan, var ise kırmızı lahana, bilimum yeşillikler, bazen mayonez…
İşte ne bulursam. :)
Sezar sosunu, uzun zamandır ve sadece Sezar Salata yaparken değil, köfte, et ya da tavuk kızartmasının yanında da kullanıyorum.
Bir akşam acaba nasıl olur ki diye merak edip, patates salatamın üzerine de ekledim ve şahane oldu!
Sonra bu uydurma tarifi her gün biraz değiştirerek sabitledim, mesela bir gün mayonez ekledim ama hoşuma gitmedi, çok ağır oldu.
Bir başka gün biraz yoğurt ile hafiflettim, biraz zeytinyağı ile ağırlaştırarak ortasını buldum.
Sarımsaklı çok hoşuma gitmedi ama soğansız kesinlikle yarım kalıyor.
Sonuç olarak ilk yaptığınızda benim tarifim ile yapsanız bile eminim sonraki denemelerde kendi damak zevkinize göre sizde ufak değişiklikler yapacaksınız, sosu arttırıp, yoğurdu azaltmak vs. gibi…
Bu salata; kişiye özel bir salata olmaya devam eder diye düşünüyorum :)
Kendisi başlı başına bir öğün olmakla birlikte, davet sofralarınız için güzel bir yardımcı yemek bana göre…
Malzemeler (2 kişilik)
- 2 Adet (iri) Patates
- 3 Yemek Kaşığı (tepeleme) Yoğurt
- 3 Yemek Kaşığı (Kühne Amerikan Sezar) Salata Sosu
- 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
- 1 Yemek Kaşığı (taze) Limon Suyu
- 5-6 Dal Maydanoz
- 1 Adet (çok minik) Kırmızı Kuru Soğan
- Karabiber
- Patatesleri haşlayın ve iri iri doğrayın.
- Soğanı piyazlık (yarım ay şeklinde) doğrayın.
- Yoğurt, Sezar sosu, zeytinyağ, limon suyu, karabiber ve kıyılmış maydanozu çırpma teli ile karıştırarak pürüzsüz hale getirin.
- Soğanı ekleyin ve karıştırın.
- Sosu patatesin üzerine gezdirin ve beklemeden ılık servis edin.
Hazırladığınız sosu fazla bekletmeden, ilk sıcaklığı geçen patateslerin üzerine ekleyin ve ılık servis edin.
Bu cümlede de, her kelimede bir uyarı var dikkat edin :)
Sosu fazla bekletmiyoruz; içindeki soğan bekleyince hoş olmuyor.
Patatesin ilk sıcaklığının geçmesini bekliyoruz; yoksa sosu tamamen çekiyor ve sulanıyor.
Ilık servis ediyoruz; çünkü en güzel tat o zaman :)
ÖNERİ;
Patatesi evimize geldiği günden beri; Tefal NutriCook ile pişiriyorum.
Haşlanmış patatesin kabuklarını soymak zor geldiği için, çoğu zaman kabuklarını soyup, doğrayıp öyle haşlıyordum patatesi ama bütün vitamini lezzeti suyuna gittiği için de çok üzülüyordum.
Nutricook bu konuda olağanüstü!
Patatese hiç su değmeden, sepetinde buhar ile haşlıyor böylelikle tüm besleyiciliği ve lezzeti içinde kalmış, süper patatesleriniz oluyor :)
Nutricook yoksa da; patatesleri haşlamak yerine buharda pişirmenizi öneririm, kesinlikle haşlanmış patatesten çok daha lezzetli oluyor.
0 yorum:
Yorum Gönder