Banner 468 x 60px

 

12 Kasım 2010 Cuma

ıspanaklı yumurta nasıl yapılır

0 yorum
Bilirsiniz demiyeceğim, nerden bileceksiniz. O zaman söyleyeyim, kendimi övmeyi herkesten fazla severim. Hele de bir dinleyici kitlesi bulursam coşarım, vallahi kız konuşmaktan ağızım kurur, yutkuna yutkuna hiç kesmem. Nerden icap etti derseniz, ıspanak yemeklerinden söz açılınca zaptedilmem güç olur, o yüzden. Ispanak yemekleri yaparken, önemli saydığım iki noktaya çok dikkat ederim. İlki, ıspanakta kullanacağım salça oranını çok az tutarım. Yarım kaşık salça demişsem, salçayı tatlı kaşık kullanarak alırım. Çünkü, salçanın fazlası yemeğin tadını kesinlikle bozar. İkincisi ise, ıspanak yemeğini gayet düşük ısıda ve toplam 20 dakika süre ile pişirrim. Bu çok çok önemli, deneyin görün. Sultan, ıspanaklı yumurta yemeğini her daim bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
yarım kilo ıspanak
bir soğan
yarım kaşık salça
bir kaşık tereyağ
karabiber, pul biber
bir çay bardağı su
tuz

Yapılması
ıspanağı yıkayın, süzün kuşbaşı doğrayın
yağ içinde soğanı kavurun, ardından salçayı kavurun
ardından ıspanak, su, karabiber, tuz'u katın ve karıştırın
tuzunu ayarlayın, ıspanaklar pörsüyene kadar karıştırın, kapağı kapayın.
ve ağır ateşte 15 dakika süre ile pişirin.
süre bitiminde ıspanak içine 3 yumurta yuvası açın ve içine yumurtaları kırın
üzerlerine birer kaşık su ve az tuz serpin, kapağı kapayın
ağır ateşte yumurtaların beyazı pişinceye kadar pişirin.
Ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder