Kuşbaşı doğranmış et, ciğer, böbrek, yürek gibi gıda maddelerinin yağ içinde kavrulduktan sonra; soğan, domates, biber ve su katılarak yapılan yemeğe sote adının verildiğini biliyoruz. Et sote, hazırlanırken içerisine sonradan katılan malzemenin ismini alır. Bu isimlerden bazıları; mantarlı et sote, bezelyeli et sote, elmalı et sote, bademli et sote gibi. Dilimizi tutan yok ya, bu isimler uzar gider. Sultan gerektiğinde et sotesini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
bir kilo kuşbaşı dana eti
iki domates
iki sivri biber
bir soğan
dört kaşık zeytinyağ
karabiber, kimyon, kekik
tuz
Yapılması
soğanı yemeklik, biberi halka, domatesi küp doğrayın
iki kaşık yağ içinde etleri bıraktığı su uçuncaya kadar kavurun
üzerine iki kaşık daha yağ ilave edin, soğanı kavurun,
ardından biberleri katın kavurun, domatesi katın kavurun
üzerine üç bardak sıcak su, karabiber ve kimyonu katın karıştırın
kapağı kapatın, ağır ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin
tuzunu ayarlayın ve kekik ilavesiyle gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
18 Kasım 2010 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder