Banner 468 x 60px

 

3 Kasım 2010 Çarşamba

kıymalı yumurta nasıl yapılır

0 yorum
Kıyma ile hazırladığım yemeklerin kıymasını kasapta gözümün önünde çektirim, hazır kıyma katiyen kullanmam. Çünkü; o kadar emek verip hazırladığım yemeğin kıyma yüzünden çöpe gideceğini düşünemem. Bilirsiniz, bazen kıyma kullanılarak yapılan yemeklerde dayanılmaz ağır bir koku alırsınız. O koku, koca bir tencere yemeğin atılmasına neden olur. O yüzden hazır kıyma kullanmayın derim, zaten bildiğiniz şey. Kıymalı yumurta yaparken iki önemli noktayı paylaşmak isterim. İlki, kıymanın lokum gibi yumuşacık pişmesi için sıcak su kullanmalısınız; ikincisi ise, yumurtaları kırdıktan sonra her yumurtanın üzerine bir kaşık sıcak su gezdirmeli ve kapak kapamalısınız. Ayrıca, yumurtaları gayet düşük ısıda pişirmelisiniz. Sultan her daim kıymalı yumurtasını sektirmeden bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
100 gram kıyma
iki yumurta
bir soğan
iki kaşık zeytinyağ
bir tatlı kaşığı salça
karabiber, tuz
su

Yapılması
soğanı piyaz 'yarım ay' doğrayın
yağ içinde soğanı kavurun, üzerine kıymayı ilave edin
ve taneleşinceye kadar kavurun, ardından salçayı katın kavurun
üzerine 1 çay bardağı sıcak su, karabiber ve tuzu katın karıştırın
ve malzeme suyunu çekinceye kadar pişirin
ve malzemenin orta yerinde yuva açın yumurtaları kırın,
üzerlerine birer kaşık sıcak su gezdirin ve kapak kapayın,
ağır ateşte yumurtaların beyazı pişene kadar tutun
ve ocaktan alın, gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder