Banner 468 x 60px

 

2 Kasım 2010 Salı

peynirli pide nasıl yapılır

0 yorum
Hamur işleri arasında en fazla çeşiti pide oluşturur. Çeşitlerini yazmak istesem; sayfada tarifimi yazmaya yer kalmaz, üstelik gerekli de değil. Gerekli olan, pidelerin mayalı ya da mayasız hamur ile yapılabileceğini bilmektir. Pide hamurunu yaş maya, aktif kuru maya, instant kuru mayadan herhangi biri ile yoğurabilirsiniz. Hamur doğrudan su kullanılarak hazırlanabilir. Hamur içerisine katılan süt ve yağ hamur piştiğinde pidenin lezzetini ve kıtırlığını artırır. Bu seçenek, tamamen ailenizin damak zevkine kalmış bir şey. Sultan, arada bir yaptığı peynirli pideyi bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
dört bardak un
bir bardak ılık süt
yarım bardak ılık su
iki kaşık zeytinyağ
bir tatlı kaşığı aktif kuru maya
bir tatlı kaşığı toz şeker
bir tatlı kaşığı tuz

İç Malzemesi
200 gram mihalıç veya örgü peyniri
iki kaşık zeytinyağ
bir soğan
iki yumurta
maydanoz

İç malzemenin hazırlanması
soğanı ince küp doğrayın, maydanozu kıyın
peyniri doğrayın, su içinde bekletin ve tuzunu alın sıkın
bütün malzemeleri bir kap içinde karıştırın

Yapılması
kase içinde süt, su, maya ve şekeri eritin
yoğurma kabına un ve tuzu koyun, karıştırın
ortasını havuz yapın, mayalı karışımı ve zeytinyağını katın
ele yapışmayacak pürüzsüz yoğurun, hamuru top yapın
kabı içerisinde üzeri örtülü olarak, iki katına çıkana kadar bekletin
bekleme sonrası gazını alın bir kez yoğurun
hamuru sekiz eşit parçaya bölün, beze yapın
bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açın
içerisine 1 kaşık iç malzeme koyun ve yayın
bir ucundan başlayın ve hamuru kapatın, tepsiye alın
üzerine su, yada unla karıştırılmış su sürün
önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürün.
kızarıncaya kadar 20 dakika pişirin soğutun ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder