Banner 468 x 60px

 

9 Kasım 2010 Salı

piyaz nasıl yapılır

0 yorum

Piyaz, kuru fasulyenin yumuşayıncaya kadar haşlanıp ve diğer katkı malzemeleri ile karıştırılarak yapılan bir salata çeşiti olduğunu herkes bilir. Piyaz yapmanın sırrı, fasulyenin şekli bozulmadan haşlanmış olması ve tarifimde verdiğim malzemelerin gerektiği gibi kullanılmasıdır. Sultan, ızgara köfte yaptığında mutlaka yanına piyazını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
bir bardak kuru fasulye
bir soğan, iki domates, iki sivri biber
bir haşlanmış yumurta
zeytinyağ, sirke
karabiber, pul biber, tuz
zeytin, limon, maydanoz

Yapılması
fasulyeyi akşamdan ıslatın, sabah suyunu değiştirin
yumuşayıncaya kadar haşlayın ve kendi suyu içinde soğutun.
ardından fasulyeyi süzün ve bir tencereye alın
üzerine 4 kaşık üzüm sirkesi gezdirin, kapağı kapayın 1 saat dinlendirin.
domatesi soyun küp doğrayın, biberi halka, maydanozu kıyın
soğanı yarım ay doğrayın ve elle ovalayın
piyaz sosunun hazırlanması:
yarım limon suyu, karabiber, 3 kaşık zeytinyağını karıştırın
salata karıştırma kabı içine sirkesi süzülmüş fasulyeyi,
domatesi, sivri biberi, maydanozu koyun ve karıştırın
ihtiyacınız ölçüsünde tabağınıza bu karışımdan alın, tuzunu ayarlayın
üzerine yumurta dilimleri, zeytin taneleri koyun, pul biber ekin
sosunu gezdirin ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder