Kabak tatlısı tencerede ya da fırında yapılır. Tencerede kabak tatlısı yapmak için iki yöntemden biri kullanılır. İlki; dilimlenmiş kabak akşamdan ölçüsünde şekere yatırılır, suyunun salması beklenir ve sabah en kısık ateşte pişirilir. İkinci yöntem ise, kabak dilimlerine ölçüsünde şeker ve su ilave ederek doğrudan kısık ateşte pişirilir. Fırında kabak tatlısı yapmak için; dilimlenmiş kabak akşamdan ölçüsünde şekere yatırılır, suyunun salması beklenir ve sabah fırında tepsi içerisinde pişirilir. Bir de, kabak kireç kaymağına yatırılarak kıtırlığı ve şeffaflı sağlanması için bekletilir. Ve sonrası tencerede ölçüsünde şeker ve su ilave ederek pişirilir. Tencerede kabak tatlısı yapmak için en güzel yöntem, akşamdan kabağı şekere yatırmak ve susuz olarak pişirmektir. Bu şekilde hazırlanan kabak tatlısı hem lezzetli olur, hem de pişirme sonrası şırası karar kalır. Sultan, kabak tatlısını çoğu zaman bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
bir kilo dilimlenmiş kabak
iki bardak toz şeker
Yapılması
akşamdan kabak dilimlerini yıkayın ve süzün
tencere içine dizin, üzerine iki bardak toz şekeri yayın
kapağı kapayın ve bir gece boyu bekletin, sabah ocak üzerine alın
tencere kapağını kapayın, kısık ateşte
kabak dilimleri yumuşayıncaya kadar 'buhar çıktıktan sonra, bir saat' pişirin
soğutun, kaymak ya da ceviz içi ile gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
5 Kasım 2010 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder