Çupra dört mevsim tüketilebilen ve yemeklerinin hazırlanmasında çeşit olarak bol seçenekli balıktır. Ve yemeklerinde sebzeler fazlaca kulanım alanına sahiptir. Çupra ile tencere, ızgara ve fırın yemekleri yapılır. Bunlardan başlıcaları, çorba, buğulama, tava, ızgara, şiş ve salatadır. Ayrıca çupra, kiremitte, kâğıtta, fırın poşetinde ve tuz içerisinde de pişirilir, tarifim çupranın tavası ile ilgilidir. Sultan, çupra tavayı bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
iki adet çupra
bir çay bardağı ayçiçek yağı
un, tuz
Yapılması
balıkları temizleyin, yıkayın ve süzün
yan yüzlerini çapraz çizin ve tuz serpin, una bulayın.
fazla kızgın olmayan yağ içinde, alt üst ederek kızartın
salata eşliğinde gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
10 Kasım 2010 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder