Her balık, mevsimin bazı aylarında yağlanır ve etlerindeki yağ artışı balıkları lezzetli hale getirir. Mutfaklarımızda yağlı balıklardan ızgarasını, yağsız balıklardan kızartmasını yani tavasını yaparız. Kimi balıkların buğulaması, haşlaması ve çorbası yapılır. Uskumru balığının ızgarası, tavası, pilakisi, şişi, dolması, köftesi, buğulaması, yahnisi ve hatta pilavı dahi yapılır. Tarifim, oldukça yağlı olan ithal edilen uskumru balığının ızgarası ile ilgilidir. Sultan uskumru balığı ızgarasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.
Neler Lazım
üç adet ithal uskumru
tuz
Yapılması
balıkları temizleyin, yıkayın, süzün
ve kılçık paralelinde uzunlamasına ikiye ayırın
kılçıklı parça üzerlerini bıçakla çizin
mangalınızı ısıtın ve ızgarasını yağlayın
ızgara üzerine balıklarınızı dizin
ve alt üst ederek pişirin ve tuzlayın
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
23 Eylül 2010 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder