Banner 468 x 60px

 

17 Eylül 2010 Cuma

Taze Fasulye Kızartması

0 yorum
Taze Fasulye Kızartması

KIZARTMA; NEDEN BU KADAR CAZİBELİSİN :(
Evet, bu haftanın sloganı ne idi?
Basit, pratik tarifler…
Fasulye kızartması da haftanın kapanışı için gayet ideal oluyor bu durumda.
Fasulye kızartmasını yaz boyunca pek çok kez yaptım, hatta Bir Yaz Akşamı Sofrası’nın çeşitleri arasında da yer alıyordu.
Ama nedense yayınlamaya pek elim gitmedi, her zamanki; “çok basit, gerek yok” takıntım yüzünden.
Ama aynı nedenler ile aylardır yayınlamadığım Pudingli Kek’in gördüğü inanılmaz ilgi üzerine artık yorumlarımı kendime saklamaya karar verdim.
Ben yayınlarım, basit mi? değil mi? siz karar verirsiniz artık :)
Tarif; son zamanlarda iyice medyatik olan Yaso’mdan.
Leziz dergisi için hazırladığı menüde yer alıyordu. İlk başlarda; “çiğden fasulye nasıl kızarır ki?” “acaba, öncesinde biraz haşlasam mı?” gibi çekinceler yaşadıysam da, denediğimde, tıpkı diğer sebzeler gibi, gayet güzel, çıtır çıtır kızardığını gördüm.
Taze fasulye henüz raflara veda etmeden, onu bir kez de böyle uğurlayın derim :)
Bu kolay mı kolay tarifin tek püf noktası; içlerinde fasulye taneleri oluşmamış, mümkün olduğunca taze, ince ve kılçıksız fasulyeden yapılıyor olması.
Biz bayramda Ağva’da ki bir seradan aldık ve fasulyeler tamda anlattığım gibiydi, üstelik hormonsuz, ilaçsız, tablo gibi.
Aynı seradan aldığım; patlıcanları közleyip, domatesleri rendeleyip, sarı, kırmızı, yeşil biberleri de minik minik doğrayarak, buzluğa stokladım bile.
Bu kış, bizim evde mis gibi Menemen, bol bol Patlıcan Salatası var anlayacağınız :)

Malzemeler
  • Taze Fasulye (istediğiniz miktarda)
  • Sıvı Yağ (kızartmak için)
  • Sarımsaklı Yoğurt

Yapılışı

  • Fasulyeleri yıkayıp, çok iyi kurulayın.
  • Uç kısımlarını ve (gerekirse) kenar kılçıklarını keserek temizleyin.
  • Kızgın sıvı yağda, sürekli başında durarak :) yakmadan kızartın.
  • Bir kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağını süzdürün.
  • Sarımsaklı yoğurt ile ılık olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder