Saray yemekleri arasında olan kuzu incik yemeği güveçte, fırında ve tencerede pişirilir. Kuzu incikle yapılan yemek çeşiti oldukça fazladır. Günümüz mutfaklarında daha çok inciğin yahnisi, haşlaması, terbiyelisi, sebzelisi, keşkeklisi ve patlıcanlısı yapılır. Ne şekilde yapılırsa yapılsın incik yemekleri fazlasıyle lezzetli bir ana yemektir. Sultan kuzu incik yemeğini bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.
Neler Lazım
iki kuzu incik parçalanmış
dört küçük soğan
iki iri domates
dört orta boy patates
iki sivri biber
iki diş sarımsak
üç kaşık zeytinyağ
altı tane karabiber, bir defne yaprağı
maydanoz, tuz
Yapılması
incikleri yıkayın ve süzün
patatesi, soğanı, sarımsağı soyun bütün bırakın
domatesi rendeleyin, biberi halka doğrayın
yağ içinde incikleri hafif kızartın
üzerine patatesi, soğanı ve biberleri dizin
ardından 3 bardak sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin
tuzunu ayarlayın, üzerlerine domatesi yayın, karabiberleri serpiştirin
ve defne yaprağını koyun
ağır ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin
üzerine maydanoz serpin ve servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
24 Eylül 2010 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder