Banner 468 x 60px

 

14 Eylül 2010 Salı

kuru börülce nasıl pişer

0 yorum
Kuru börülce, diğer adı ile karnı kara. Pişirilmesi nohut ve fasulyeden farksız bir yiyecek. Kendine ait tadı ve lezzeti olan kuru börülcenin mutfaklarımızda çorbası, etli etsiz yemeği, pilakisi, salatası, yahnisi, piyazı ve hatta kuru börülce katılarak bulgur pilavı yapılır. Diğer kuru bakliyat ürünleri gibi kuru börülce yemeği yaparken, börülce çabuk pişmesi için bir gece boyu ıslatılır. Kimileri börülceyi ıslattıktan sonra bir taşım kaynatır ve çıkan kara suyunu döker. Bu tamamen alışkanlık konusudur, eğer vitaminleri kaybolmasın diyorsanız haşlamaya gerek yoktur. Sultan arada bir yaptığı kuru börülce yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
iki bardak börülce
altı kaşık zeytinyağı
bir soğan
bir kaşık salça
altı bardak su
tuz

Yapılması
börülceyi bir gece boyu akşamdan ıslatın
ve sabah süzün, soğanı yemeklik doğrayın
yağ içinde soğanı kavurun
ardından salçayı katın kavurun
üzerine börülceyi, 6 bardak sıcak suyu ilave edin,
karıştırın ve kapağı kapatın
ağır ateşte börülceler yumuşayıncaya kadar pişirin
yemeğin tuzunu karar hale getirin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder