SAĞLIK DEPOSU BİR ATIŞTIRMALIK...
Ramazan ayında çok sevgili, değerli; Nane Limon – Münevver ablacığıma iftara davetli idik, blog dostları olarak.
Can paşa’nın Baby Shower’i ile başlayan, ilk başlarda -grupta ardı arkası kesilmeyen hamilelikler nedeni ile- hoş gelesin bebek, hoş geldin bebek partileri :) devam eden buluşmalarımız artık bir sistematiğe oturdu…
Sadece bebekler için değil, düzenli bahaneler yaratıp, buluşuyoruz artık.
Bir önceki buluşmamız; “Yaso’cuğumun atölyesi hayırlı olsun” temalı idi :)
Daha önceki; “Fadime’nin yeni evi hayırlı olsun”
Daha daha önceki “hoş geldin Bibi” :)
Liste böyle uzar gider…
Ekim ayında sıra bende mesela, şimdiden heyecanı sardı :)
Ramazan ayında Münevver annemiz ağırladı bizi; “bahaneye gerek yok, ben yapacağım, siz yiyeceksiniz, o kadar” dedi, bizde deyim yerinde ise koştura koştura gittik.
Hem onun tatlı yüzü için hem de sayısız kez elinden tattığımız lezzetlere yenilerini eklemek, damaklarımızı zevkten sarhoş etmek için.
Öyle de oldu, hangisine iltifat edeceğimizi şaşırdığımız, muhteşem lezzetlerle dolu bir gece yaşadık.
Çeşnili zeytinyağ bu lezzetlerden sadece biri idi, kendisini usulca önüme çekip, bandırmak sureti ile :) kaç dilim pide yedim, şu anda hatırlamıyorum, çok zaman geçti ondan sanırsam :)
İçindekileri öğrendiğim günden beride yapıp duruyorum, bir sonraki güne kalsa lezzeti çok daha iyi oturacak biliyorum ama henüz kısmet olmadı :)
Siz dayanabilirseniz, bir iki gün bekletip servis edin olur mu? :)
İster yemek davetleri sofranızda aperatif olarak, isterseniz kahvaltı sofralarında, seçim sizin.
Belli bir ölçüsü de yok aslında, ben fotoğraftaki gibi iki tabak oluşturacak şekilde, yaklaşık yazdım ölçüleri, bu kısım ile oynamak da size kalmış…
Malzemeler
- 1/2 (yarım) Su Bardağı (100 ml.) Sızma Zeytinyağ (Yasemin'lerin özel üretimi)
- 4-5 Adet Kurutulmuş Domates
- 5-6 Adet (yarım) Ceviz
- 5-6 Adet Yeşil Zeytin
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Çay Kaşığı Kuru Biberiye
Yapılışı
- Kurutulmuş domatesleri 10 dk. sıcak suda bekletin. Süzüp, minik minik doğrayın.
- Yeşil zeytinleride çekirdeklerini çıkarıp, minik minik doğrayn.
- Cevizleri elinizle irice kırın.
- Sarımsakları ezin.
- Biberiyeleride kırarak, ufalayın.
- Tüm malzemeleri zeytinyağı ile karıştırın ve ağzı kapalı olarak en az bir gece bekletin.
0 yorum:
Yorum Gönder