Banner 468 x 60px

 

30 Eylül 2010 Perşembe

Baharatlı Krem Peynirli Kanepe

0 yorum
Baharatlı Krem Peynirli Kanepe

ÇİÇEK DEMETİ GİBİ...
Şık görünümlü, yapımı azıcık el oyalayıcı ama sunumu çok keyifli bu kanepelerin…
Çiçek buketine benzeyen görünümleri ile sofranızı süslüyorlar.
İster kahvaltı sofralarınızda, ister çay sofralarınızda, davetlerinizde, çocuk doğum günlerinde…
Her organizasyon için uygun. :)
Ben taban olarak; Eti Tadında marka bisküvi kullandım, peynirli olan çeşidinden.
Anneme göre pastanede satılan minik sandviçler ile de çok güzel olurmuş bu sunum.
Baharatlı krem peynir ve domates daha çok yakışır, minik sandviçlere ya da dilimlenmiş baget ekmek dilimlerine dedi :) Aklınızda olsun.
Peynir olarak labne peyniri de kullanabilirsiniz, ben biraz yoğun, deyim yerinde ise ağza bulaşan lezzetleri sevdiğim için sade krem peynir kullandım. Kıvamını da birazcık mayonez ekleyerek incelttim.
Baharat olarak Zehra’cığımın Almanya’dan getirdiği karışık baharatı kullandım, bu tarz karışık baharatınız yok ise; göz kararı kekik, fesleğen, ezilmiş sarımsak, pul biber gibi baharatlar ile kendi karışımınızı yapabilirsiniz.
Çekirdeği çıkarılmış ikiye bölünmüş siyah zeytin ile de süslenebilir, hazır satılan dilimlenmiş siyah ya da yeşil zeytin ile de…
Her zamanki gibi yaratıcılığınız hayal gücünüz ile sınırlı :)

Malzemeler (ortalama 50 kanepe için)
  • Yuvarlak Tuzlu Bisküvi
  • 2 Yemek Kaşığı (tepeleme) krem peynir
  • 1 Yemek Kaşığı Mayonez
  • 1 Tatlı Kaşığı Baharat Karışımı
  • Domates ve Maydanoz (süslemek için)

Yapılışı

  • Peynir, mayonez ve baharatı iyice karıştırın.
  • Bisküvilerin üzerine sürün ve domates, maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

Not;

  • Peynirli karışım bisküvileri yumuşattığı için, kanepeleri servisten hemen önce hazırlayın.
  • Ertesi güne kalmış kanepeleriniz var ise; fırının ızgara seçeneğinde peynirler eriyinceye kadar ısıtın. Hem bisküviler tekrar kıtırlaşıyor hem de kahvaltıya minik pizzalarınız oluyor :)

0 yorum:

Yorum Gönder