Kırmızı biber, diğer adıyle kapya biberi mutfaklarımızda geniş bir kullanım alanına sahiptir. Çorbası, dolması, kızartması ve çoğu et yemeklerinde katkı sebze olarak kullanıldığı gibi değişik tariflerle meze yapılarak kullanılır. Özellikle dolması, bulgurlu ya da pirinçli yapılmaya değer bir yemektir. Sultan çoğu zaman kırmızı biber dolmasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.
Neler Lazım
bir kilo kırmızı biber
200 gram kıyma
iki domates
bir kaşık salça
iki soğan
bir çay bardağı zeytinyağ
bir bardak pirinç
karabiber, kuru nane, tuz
maydanoz
Yapılması
domatesi soyun küp doğrayın, soğanı yemeklik doğrayın
biberlerin sap kısımlarını kesin, çekirdeklerini çıkarın.
iç harçının hazırlanması
yoğurma kabı içine kıyma, soğan, zeytinyağ, domates,
domates salçası, tuz, karabiber, nane, maydanoz'u katın ve yoğurun.
tuzunu ayarlayın, ardından pirinçi katın ve karıştırın.
dolma harçını biberlerin içine,
ağız kısımlarında bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun
ve tencere içine yatay olarak dizin.
2 bardak sıcak su içine, 1 tatlı kaşığı domates salçası,
çok az tuz katın ve karıştırın. bu karışımı
tencereye dökün ve üzerine 2 kaşık zeytinyağ gezdirin.
tencere kapağını kapatın. ağır ateşte pişirin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
15 Eylül 2010 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder