Banner 468 x 60px

 

6 Eylül 2010 Pazartesi

Haydari

0 yorum
Salatalık Dilimleri Üzerinde Haydari

EN PRATİK MEZELERDEN BİRİ...
Açıkçası yakın zamana kadar Haydari ile ilişkimiz çok mesafeli idi.
Kendisini sadece rakı içenlerin yediği bir meze sanırdım :)
Haksızlık etmişim. Yapımı çok pratik, sunum seçeneği hayli fazla olan bu mezeyi şimdilerde sık sık yapıyorum.
Haydari yapmaya karar verdiğimde, her zaman olduğu gibi küçük bir araştırma yaptım.
Benim sadece süzme yoğurt, kuru nane ve sarımsaktan oluştuğunu sandığım bu mezenin bir çok püf noktası varmış meğer.
Bazı tariflerde içine beyaz peynir ya da labne peyniri konulmuş.
Bu kısım sizin damak zevkinize kalmış.
Ben baktığım tarifler içinde en çok uzman tv’dekini beğendim. Bir yemek blogu hazırlayınca, bir süre sonra sadece malzemelere bakarak bile o yemek hakkında karar verebiliyorsunuz, en azından ben öyle oldum artık :)
Tahminimde de yanılmadım, süper lezzetli bir meze oldu, son zamanlarda artık kaçıncı kez yaptığımı bile unuttum :) Böylelikle ölçüleri ve yapılışı da tam olarak oturdu.
Haydari’yi hiç bir şey yapmadan; üzerine zeytinyağı gezdirip, nane yaprakları ile servis edebilirsiniz.
Biraz vaktiniz var ise;
salatalık dilimleri üzerinde,
salatalığın içine doldurup dilimleyerek,
kızarmış minik ekmek dilimleri ya da mısır cipsi üzerinde sunabilirsiniz.

Malzemeler
  • 350 Gr. (5-6 tepeleme yemek kaşığı) Süzme Yoğurt
  • 40 Gr. (1 tepeleme yemek kaşığı) Tereyağ
  • 1 Çay Kaşığı Kuru Nane
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1-2 Dal Taze Nane
  • Tuz

Yapılışı

  • Tereyağını orta ısıdaki ateşte eritin. Kenarlarından cızırdamaya başlayınca ateşi kapatın ve kuru naneyi ekleyerek karıştırın. Yağ iyice soğuyuncaya kadar 5-10 dk. bekleyin.
  • Yoğurdu bir kaba alın, ezilmiş sarımsak, tuz ve minik minik doğradığınız taze naneleri ekleyin. Çırpma teli ile karıştırın.
  • Naneli tereyağını, yoğurda 2-3 seferde ekleyin. Her ekleyişinizde çırpma teli ile iyice çırpın.
  • Yağın tekrar donarak, Haydari'nin kıvam kazanması için; buzdolabına koyarak, en az 3-4 saat bekletin.

NOT;

  • Yoğurt olarak; Ülker İçim süzme yoğurt, tereyağ olarak; Vakfıkebir tereyağ kullandım.

0 yorum:

Yorum Gönder