Banner 468 x 60px

 

28 Haziran 2007 Perşembe

Çikolatalı Pasta

0 yorum
Selen Pasta

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN ŞİRİNE....
Evet, bu pastayı çok sevdiğim, kendime çok yakın hissettiğim vede en önemlisi bende sürekli yanaklarını sıkma isteği uyandıran, cici
Selen'ciğim için yaptım. Dün blogunda doğum günü olduğunu öğrendim ve akşam eve gidip onun için doğum günü pastası yaptım. Sabahta ofiste biz kendi aramızda kutladık :)
Pastanın keki
Çikolatalı Kirazlı Pasta ile aynı. Bu sefer krema olarak, Dr. Oetker'in kreması yerine kendim krem şanti ile bir krema hazırladım. Ama biz nedense bu kremadan çok hazır olanı beğendik, sanırım bundan sonra eğer bu kek ile pasta yapacaksam sadece hazır krema ile yapacağım. Yine de pastanın yarısı sabah dört kişi tarafından seri bir şekilde tüketildi, sanırım beğenildi :)
Selencim, şirinem, doğum günün kutlu olsun, hayırlı yaşların olsun, umarım yeni yaşın sana hayal ettiğin tüm güzellikleri ve isteklerini getirsin, yüzünden o şirin gülümsemen hiç eksik olmasın tatlım...

Malzemeler

Pandispanya için;
  • 4 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 80 Gr. Sütlü Çikolata
  • 80 Gr. Bitter Çikolata
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
Krema için;
  • 1,5 Paket Toz Krem Şanti
  • 1,5 Su Bardağı Soğuk Süt (krem şantiyi hazırlamak için)
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Yemek Kaşığı Margarin
  • 1 Yemek Kaşığı Kakao
  • 2 Kare (rendelenmiş) Çikolata

Yapılışı

  • Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Sırayla yoğurt, sıvı yağ ve erimiş çikolataları ilave edin. Ayrı bir kapta toz malzemeleri eleyin ve sıvı karışımı ekleyerek çırpma teli ile karıştırın. Katı yağ ile yağlayıp, unladığınız kalıba (ben 22 cm. olduğunu tahmin ettiğim, borcamda pişirdim) karışımı dökün ve 175 derece de kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. (Kürdanı mutlaka ortasına batırın, çünkü kenarları pişmiş olması sizi yanıltabilir, ortası daha geç pişiyor.)
  • Pasta soğuyunca üçe bölün ve katları meyve suyu ile ıslatın.
  • Krem şanti'yi soğuk süt ile hazırlayın ve diğer malzemeleri ekleyin ve kek pişip, soğuyana kadar buzdolabında bekletin.
  • Kremayı kekin ara katlarına sürün ve damla çikolata serpin, kalan krema ilede üstünü kaplayın.
  • Pastanın üstündeki şekil için en üste biraz fazla krem şanti sürüp, tatlı kaşığının ucu ile hafifçe bastırıp çekin.

Selen Pasta

0 yorum:

Yorum Gönder