Banner 468 x 60px

 

17 Haziran 2007 Pazar

Kabaklı Havuçlu Salata

0 yorum
Kabaklı Havuçlu Salata

KABAK TADI...
Geçen hafta Sevgili
Devletşah, çok güzel bir projeyi bizlere tekrar hatırlattı. # Kabak-Ye etkinliğinden beri devam eden "Kabak Tadı" projesi... Kabak Tadı projesi ile "Finduk Zamanı" gibi bir kitap çıkarılıp, geliri ile ihtiyacı olan bir okula yardımda bulunulacak.
(Yazı ile ilgili tüm detaylar ve linkler Devletşah'tan alınmıştır.)
Bende yazıyı okur okumaz, çorbada birazcık tuzum olsun istedim ve yazın hem yemek, hemde çay sofralarına sıklıkla yaptığım, kabak sevmeyenlerin bile çok severek yediği bir salata ile katılmak istedim.

Malzemeler
  • 2 Adet (İri) Kabak
  • 2 Adet (Orta Boy) Havuç
  • 4 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 2 Yemek Kaşığı Mayonez
  • 1 Çay Bardağı (Doğranmış) Dereotu
  • 2 Diş sarımsak
  • 1 Çay Bardağı (İri Çekilmiş) Ceviz

Yapılışı
  • Kabakları ve havuçları rendeleyip, 1 çay bardağı su ve 1/2 çay bardağı sıvı yağ ile yumuşayıncaya kadar pişirin. Eğer kabaklar su bırakırsa 1 yemek kaşığı un ekleyin hemen toparlıyor.
  • Bir kaba kabak ve havuç dışındaki malzemeleri koyup, çırpma teli ile iyice karıştırın.
  • Ilınmış olan kabak ve havucu ekleyip biraz daha karıştırın.

0 yorum:

Yorum Gönder