YAZ GÜNÜ TATLI YEMEK İSTEYENLERE...
Havaların ısınması ile birlikte hafif ve soğuk tatlılar tercih eder olduk biliyorum, özellikle dondurma, taze meyve yada sütlü tatlılar.
Revani bana hep bir kış tatlısı olarak görünür, ağır tatlılar sınıfındadır yani...
Hafta sonu Filiz yenge'nin bize revani ikram ettiğini görünce, önce "çok sıcak, yok, teşekkür ederim" gibi şeyler söyledim, sonra "birazcık tadına bakayım" dedim. İyiki de demişim, koca bir dilimi anında yedim :) Sizde belki denemek istersiniz diye düşünüp, tarifi paylaşmak istedim.
Malzemeler
Kek için;
- 3 Adet Yumurta
- 1 Çay Bardağı Şeker
- 3 Yemek Kaşığı Un
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Su Bardağı İrmik
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 3 Yemek Kaşığı (ince çekilmiş) Fındık
- 1/2 Çay Kaşığı Karbonat
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
Şerbeti için;
- 3 Su Bardağı Şeker
- 3 Su Bardağı Su
- 3-4 Damla Limon Suyu
Yapılışı
- Öncelikle şerbeti hazırlayın, bir tencereye şekeri ve suyu koyun, orta ateşte şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırın, kaynamaya başlayınca altını kısın ve kısık ateşte 5-10 dk. kaynatın, indirmeye yakın limon suyunu ekleyin.
- Kek malzemelerini, kek yaparken kullandığımız sıralama ile (yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın, yağı ve yoğurdu ekleyip biraz daha çırpın, kuru malzemeleri eleyip ekleyin ve karıştırın) hazırlayıp, yağladığınız bir kalıba (yaklaşık 25x30 cm.lik bir tepsiye yada 26-30 cm.lik yuvarlak bir kalıba) dökün.
- 175 derece ısınmış fırında, üstü kızarıp, batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkınca, 3-4 dk. ılınması için bekleyip, keki tepside dilimleyerek, üzerine soğumuş olan şerbeti kaşıkla azar azar yedirin.
- Tatlı soğuyunca buzdolabına kaldırın ve en 3-4 saat buzdolabında dinlendirip servis edin.
NOT : Tatlının kekini hazırlarken, içine 1 yemek kaşığı limon veya portakal kabuğu rendesi eklerseniz, çok hoş bir aroma verecektir.
0 yorum:
Yorum Gönder