PUDİNGLİ KURABİYE DENEMELERİNE DEVAM...
Kurabiye yapmasınıda, yemesinide, ikram etmesinide çok seviyorum.
Sevgili Papatya ile pudingli kurabiye icat olduğundan beri, mertlik bozuldu :)
Artık öyle uzun uzun uğraşıp, bir sürü malzeme kullanıp kurabiye yapmaya gerek yok, seçiyorsunuz bir puding çeşidi, zevkinize göre süslüyorsunuz, tamam...
Bende sevgili Ebru'da çileklisini görünce çok beğenmiş ve muzlusunu denemiştim. Geçen günde kakaolu fındık aromalı puding ile denedim, içine bir iki minik ilave yaptım.
Gerçekten çok lezzetli oldu, hatta muzlu olandan daha fazla iltifat aldı. Bende sizlerle paylaşmak istedim.
Malzemeler
- 1 Paket Dr.Oetker Kakaolu Fındıklı Puding
- 1 Paket Margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış)
- 4 Tatlı Kaşığı Pudra Şekeri
- 2 Yemek Kaşığı Çekilmiş Fındık
- Un (yaklaşık 3 su bardağı)
- Tüm malzemeleri (puding toz halinde olacak) unu azar azar ekleyerek hamur yapın. (muzlu pudingli kurabiye'yi yaparken, çok az un kullanmıştım, ama kakaolu da, hamurun toparlanması için yaklaşık 3 su bardağı un koymam gerekti)
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, toplar halinde ve aralıklarla (pişince yayılıyorlar çünkü) tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında, yaklaşık 20-25 dk. pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder