ÇOK SICAK...
Bütün kışı bahar gibi yaşadık, baharıda yaz gibi... Uzmanlar her ne kadar, sıcakların küresel ısınma ile bire bir ilgili olmadığını söylesede, temmuz, ağustos'da ne yapacağız düşünmek bile istemiyorum. Gündüz klimanın önündeyiz, akşamda balkon yada bahçelerden içeri girmek istemiyoruz. Birde eşim için geçen hafta aldığımız mangal, yeni bir oyuncak gibi :)
- Akşama mangal yapalım mı ?
- Hayatım, etimiz yok.
- Buzlukta 4 köfte var ya
- ???
Bir haftadır diyaloglarımız bu şekilde :) çok keyif aldığı için sanırım, sürekli mangal yapmak istiyor. Masanın sadeliği de size bu konuda fikir vermiştir zaten, mangalda pişirilen tavuklara ilave olarak sadece çoban salata ve patlıcan salatası vardı.
Tavukları marine etmek için; Yasemin şekerimin eşinin hazırladığı soslardan (biberi kızartıp, yağını kullandığı) denedim ve kesinlikle tavsiye ederim, çok değişik bir lezzet veriyor...
Birde benim kayınvalidemden öğrendiğim ve her zaman kullandığım bir marine sosu var ve özellikle tavukta çok başarılı. Sosu hazırlayıp, tavuklara bulayın ve buzdolabında en 3-4 saat bekletin.
Mangal için Et veya Tavuk Marine Sosu
- 4 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 2 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Tatlı Kaşığı Kekik
- 1 Çay Kaşığı Kimyon
Bu sofra da Pınar'cım ve eşi Armağan için hazırlandı. Mangal keyfinin yanısıra, Etli Yaprak Sarması, Sebzeli Pilav, Fırında Patates ve Zeytinyağlı Barbunya da vardı soframızda. Yaz bitmeden, ağız tadı ile hep böyle keyifli sofralar kurmak istiyorum inşallah.
0 yorum:
Yorum Gönder